MiljöKlon AB har kanske Sveriges bredaste sortiment av kläder i certifierat ekologiskt odlad bomull. Jag startade MiljöKlons verksamhet 1995. Glädjande nog ökar intresset för miljöriktiga produkter. Här i vår webbshop hittar du förutom vårt bassortiment av kläder, hemtextil samt tyg och garn även de nyheter som vi tar in under året.

 

MiljöKlon AB är noga med att välja varor av certifierat ekologiskt odlad bomull. Nya märkningar har tillkommit och vi utvärderar löpande dessa för att veta vilka som är tillräckligt bra. På marknaden förekommer många olika begrepp som vill få kunder att associera till positiva värden men som inte alltid är så bra. När du väljer att handla av MiljöKlon AB kan du känna dig säker på att du får det miljömässigt bästa utbudet. Numera finns också Fairtrade bomull. Till skillnad från flera andra är den Fairtradecertifierade bomullen MiljöKlon erbjuder även certifierat ekologiskt odlad. Även produkterna som inte är Fairtradecertifierade i vårt sortiment är rättvist producerade och rättvist handlade. För mig är det självklart att alla från odlare, färgare och sömmerska ska ha skäligt betalt och rimliga arbetsvillkor. Barnarbete är inget jag kan acceptera.

 

I butiken finner du också kläder och hemtextil i hampa. Hampa är en fiber som odlas på ett miljömässigt bra sätt även om den inte är ekocertifierad och av den anledningen har jag valt att ta in sådana produkter också.

 

Vi har också kläder i miljömärkt lin, bland annat helt underbara kläder i linnejersey som inte alls blir så skrynkliga som kläder av vävda linnetyger.

 

 Hjälp-till-självhjälp och praktiskt rättvist handelsarbete med direkt avgörande betydelse är produkterna i alpacka som stickas och virkas av kvinnor i El Alto i Bolivia. Kvinnorna har flyttat från landsbygden till staden men villkoren är svåra och arbetslösheten hög. Det här är ett sätt för dessa kvinnor att försörja sin familj och för dem är det helt avgörande. Dessutom går 10% av vinsten till aktivitetscenter för socialt utsatta barn och tonåringar i El Alto. Detta är också undantaget från min regel att bara handla med växtfibrer, men min bedömning är att djuren som alpackaullen kommer från behandlas väl och inte hålls för ullens skull utan mer som alltiallo djur.

 

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig! Eller gå till Bomull - den vita skatten, Fakta om bomull

 

Mats Lilja

 

MiljöKlon AB

Veckholm Tjulsta, 745 99 Enköping, kontor & lager

email info@miljoklon.se

org nr 556513-9978

Tyvärr kan vi illsvidare inte svara i telefon

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
Moms visas: